Gå til innhold
Jorgen-Wengaard (50400x43100)

Jørgens greske salat

Publisert 9. januar 2014
Jørgen Wengaard som nylig ga seg i sentralstyret etter mange års innsats har gitt oss en enkel oppskrift på en god og glutenfri gresk salat. Er du lei kraftig julemat er kanskje denne lette salaten noe for deg!

Etter en deilig uke på solfylte Santorini i Hellas, var det beste jeg fikk med meg hjem en oppskrift på den verdenskjente greske salaten. Hva passer vel bedre til lunsj på en varm sommerdag, enn en lett salat? Hva passer vel bedre til forrett eller mellommåltid? Salat er både sunt, friskt og et godt symbol på sommerlig stemning. Oppskriften under kan naturligvis endres og tilpasses allergier. Fetaosten kan blant annet byttes ut med kylling pasta, tunfisk eller lignende. Det er kun fantasien som setter en stopper for dere!

 

Ingredienser:

5-6 modne tomater

1 liten slangeagurk

1 rødløk

1 grønn paprika

1 ts tørket oregano

1 ss finhakket frisk mynte

15-20 svarte oliven

150-200 gram fetaost

1/2 dl olivenolje

2-3 ss vineddik

salt og nykvernet pepper

 

Fremgangsmåte:

1. Skjær tomatene i båter.

2. Skrell agurken, del den i fire på langs og kutt opp i ikke altfor tykke biter.

3. Skjær rødløken i tynne skiver og paprikaen i strimler.

4. Bland tomater, agurk, rødløk, paprika og krydderurter i en bolle sammen med oliven.

5. Lag dressing av olje, eddik, salt og pepper. Hell dette over salaten og pynt med biter av fetaost.

 

Måltidet blir så klart enda mer fyldig om man serverer det med noen skiver ferskt, glutenfritt brød. Velbekomme!

 

- Jørgen Wengaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Annonser