Gå til innhold
kanel

Boller/kanelsnurrer

Publisert 31. juli 2014
Uten hvetestivelse, egg og melk

  • 250 gram melkefritt smør
  • 6,5 dl rismelk
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 180 gram sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 850 gram semper fin mix
  • 100 gram Jyttemjøl
 
Smelt smøret og ha i melk. Varm til 37 grader.
 
Ha gjær i bakebollen og slå væsken over. 
 
Rør til gjæren er oppløst.
 
Visp inn fiberhusk og la svelle 5-10 minutter.
 
Tilsett det tørre.
 
Blandes i kjøkkenmaskin til en smidig deig.
 
Heves ca en time
 
Ta deigen ut på bakebordet (elt den med litt mel om nødvendig)
 
Del deigen i 30 emner, og lag boller. Pensle med olje før steking.
 
Eller kjevle ut deigen til et rektangel, smør på melkefritt smør, strø på sukker og kanel og rull sammen. Skjær i passe tykke skiver. Strø på perlesukker før steking.
 
Etterhev 20-25 minutter.
 
Stekes ved 220 grader 10-15 minutter.


Annonser