Gå til innhold
Pistasjnottkake-NCFU

Gratulerer med dagen!

Publisert 16. mai 2013
NCFU ønsker alle sine medlemmer en god 17. mai! Her er en oppskrift på en glutenfri pistasjkake, som kan gi en velsmakende feiring av nasjonaldagen!

 

 

 

Pistasjnøttkake med eggekrem

Denne kaken, som består av en smakfull bunn fylt med deilig eggekrem og masse deilig frukt, ble vinneren i ukebladet Hjemmets store bakekonkurranse. Leserne sendte inn sine beste oppskrifter, og ifølge juryen er kaken enkel å lage, og en velfortjent vinnerkake.

 

10–12 biter

 

BUNN:

5 eggehviter

250 g sukker

125 g mandler

125 g pistasjnøtter

100 g kokesjokolade

 

EGGEKREM:

5 eggeplommer

1 vaniljestang

4 dl melk

2 ss maisenna

½ dl sukker

3 dl kremfløte

 

PYNT:

Jordbær, bringebær, blåbær, melon, granateple og sitronmelisse.

 

SLIK GJØR DU:

Pisk eggehviter og sukker stivt og vend inn malte mandler/pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.

La kaken steke midt i ovnen ved 180º i ca. 40 min. Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av ovnen.

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dette i en gryte sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.

Pisk kremfløten stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.

Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og frukt etter eget ønske.

 

Denne oppskriften er hentet fra klikk.no sine ernæringssider, du finner flere glutenfrie kakeoppskrifter her.

 

Hurra for 17.mai!  



Annonser