Gå til innhold
sitron

Sitronkjeks (med melk)

Publisert 22. juli 2014
Sitronkjeks er friskt og deilig. Gode på sommeren - og hele resten av året. Denne oppskriften er med melk.

  • 125 gram lys sirup
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør 
  • 1 dl kremfløte (piskes til krem)
  • Saft av 1⁄2 sitron
  • Revet skall av en sitron
  • 400 gram Toro lys melblanding 
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
 
Smelt sirup og sukker i en kjele. 
 
Trekk kjelen av platen og tilsett smøret, rør til det har smeltet. 
 
Ha i pisket krem. 
 
Rør forsiktig inn resten av ingrediensene. 
 
La deigen stå kjølig natta over. 
 
Kjevle ut til 3-5 millimeter tykke leiver og trykk ut små runde kjeks, eller andre figurer. 
 
Stekes på midterste rille ved 180 grader i 10-12 minutter.


Annonser