Gå til innhold
vanilje_0

Vaniljeboller

Publisert 26. juli 2014
Prøv denne oppskriften på deilige vaniljeboller!

  • 250 gram smør
  • 6 dl skummet kultur melk
  • 1 pk gjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 egg
  • 180 gram sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 800 gram Semper mix
  • 150 gram Jytte original/fibrateff
  • 1 pk Piano vaniljekrem
 
Smelt smøret og ha i melk. Varm til 37 grader.
 
Ha gjær i bakebollen og slå væsken over. 
 
Rør til gjæren er oppløst.
 
Visp inn fiberhusk og la svelle 5-10 minutter.
 
Visp inn egg og tilsett det tørre.
 
Blandes i kjøkkenmaskin til en smidig deig.
 
Heves 1-2 timer.
 
Ta deigen ut på bakebordet (elt den med litt mel om nødvendig)
 
Del deigen i 20 emner.
 
Lag en bolle som trykkes flat.
 
Legg på 1 ss vaniljekrem, brett deigen rundt og legg den på bakeplaten med skjøten ned.
 
Etterhev 20-25 minutter.
 
Pensle med egg. (Strø på perlesukker)
 
Stekes ved 220 grader 10-15 minutter.


Annonser