Gå til innhold

Bli med på treff og leir!

Noe av det viktigste NCFU gjør, er å legge til rette for at man kan møte andre cøliakere både i lokallaget der man bor, men også rundt i hele landet.

Helt siden starten har NCFU jobbet for å lage både nasjonale og lokale arrangementer, hvor man kan møte andre cøliakere på en uformell og hyggelig måte. Gjennom slike møter tror vi at man kan bygge vennskap, skaffe seg erfaringer og bli tryggere på sin egen diagnose. Det er klart at det kan være slitsomt å ha cøliaki, men det kan være fryktelig enkelt også!

Alle våre arrangementet er åpne for alle våre medlemmer i alderen 15-26 år. De fleste arrangementene i lokallagene er gratis, mens leirene har en liten deltakeravgift. Men på leirene så dekker vi faktisk alle reisekostnader over 500 kroner!

120140620_091104_edit

Vi har to store nasjonale arrangementer i løpet av året; sommerleir og vinterleir. 

Sommerleiren er vårt mest tradisjonelle arrangement: Vi er alltid på Elverum Folkehøyskole og leiren er alltid i slutten av juni den første lørdagen etter at skolen er slutt. Informasjon om eksakt dato, program, påmelding og annet legger vi ut her, i tillegg til at det sendes ut på e-post og SMS til alle medlemmer. 

Vinterleiren kan variere litt i tid, men er som regel alltid i månedsskiftet januar/februar. Invitasjon til å delta blir sendt ut til alle medlemmer og publiseres her, som regel i starten av November. 

img_7740

Sommerleir

Sommerleiren bruker det beste fra en norsk sommer for å skape et godt arangement: Sol, bading, volleyball, grilling, fotturer, padling, rafting, rapellering. Listen over ting vi har gjort på tidligere sommerleire er lang. 

I tillegg til å bli kjent med personer fra hele landet, får du på sommerleiren utveksle erfaringer og lære praktiske ting som er nyttig når man skal leve en aktiv sommer med glutenfri mat. Sommerleiren koster som regel rundt en tusenlapp å delta på. Og det er en ordning med reiseutjevning som gir deg refusjon av alle reisekostnader over 500 kroner. 

IMG_7451

Vinterleir

Vinterleiren har mye til felles med sommerleiren. Men nå er det vinterens utfordringer og muligheter som gis plass i programmet. Ski, aking, bål og hyttekos.

Leiren er en langhelg med massevis av god glutenfri mat, sosiale aktiviteter og mulighet for å stå på ski. Både langrenn og alpint. Cøliaki skal ikke få være en hindring for å kunne oppleve det beste den norske vinteren har å by på. Vi legger til rette for at vi sammen kan finne gode svar på hvordan man takler de utfordringene man måtte ha som cøliaker på vinterstid. Ikke la kosten være en hindring for å få mest mulig ut av vinteren! 

Prisen på vinterleiren er 6-700 kroner, og i likhet med sommerleiren er det reiserefusjon med reiseutjevning

"Jeg glemmer aldri første gang jeg deltok på treff. Mamma sa jeg måtte dra. Når jeg kom hjem var hverdagen endret. Plutselig kjente jeg mange som var i akkurat samme situasjon som meg."

- Sondre Berg Kristensen

mote-2

Treff i lokallaget

Vi har lokallag flere steder rundt i landet. Det er medlemmer som står på for organisasjonen.

 Alle våre lokale arrangementer lages av lokallag som består av helt vanlige ungdommer med cøliaki. Det er lokallagene som tar initiativ og gjennomfører de lokale treffene. Det er derfor et stort mangfold av aktiviteter med alt fra bakekurs til paintball. Vi legger til rette for at du møter folk med cøliaki på din egen alder. Å kunne dele erfaringer, snakke om problemer og kjenne at man ikke er alene om å ha en ekstra hverdagsutfordring er veldig nyttig for de fleste som deltar!

Vi er helt sikre på at alle som deltar på treff og arrangementer med oss, drar hjem og er litt tryggere på egen diagnose!

Alle medlemmer har mulighet til å bli med i et lokallag! Og hvis det ikke er lokallag der du bor, kan du være med å starte et.

Bli med på treff og leir!

For å finne en oversikt over treff, arrangementer og leire går du hit, eller velger aktuelt rett fra menyen. Her samler vi en oversikt over alt som skjer.

Savner du noe? Er det noe du lurer på? Isåfall vil vi veldig gjerne at du tar kontakt

img_2161

Følg oss på sosiale medier