Gå til innhold

Landsmøte 2015

Publisert onsdag 16. september 2015

Hva er landsmøtet?
Landsmøtet er stedet hvor det bestemmes hva NCFU skal gjøre, hvem som skal sitte i styret, og hvordan vi kan jobbe for å bli en enda bedre organisasjon for medlemmene våre. På landsmøtet er det lokallagene som bestemmer. Her kan lagene ta ordet, fremme forslag og stemme. Hvis det er noe du ønsker at NCFU skal gjøre, er dette stedet!
 
Når er landsmøtet? 
Siden mange må beregne litt reisetid til landsmøtet i år, har vi ingen fastsatt oppmøtetid på fredag. Det blir middag på hotellet klokken 20.00. Utover det blir det byvandring, presentasjon og lignende. Det er er mulig å sjekke inn på rommene allerede fra klokken 15.00, så om du vil komme tidligere enn klokken 20.00, er det bare hyggelig. Da kan vi rekke å bli litt kjent. Sentralstyret vil være på plass senest fra klokken 18.00. Så vi håper selvsagt at du har lyst til å være sammen med oss fra da av! Men blir det vanskelig på grunn av jobb og/eller skole, har vi forståelse for det. 
 
Dato: 30. oktober - 01. november
 
Hvor er landsmøtet?
Årets landsmøte går av stabelen i Ålesund. Her tar vi inn på Quality Hotel Waterfront. Her vil vi spise middag, frokost og en av lunsjene. Og deler av møtet vil foregå her. 
 
Landsmøte med en ny vri
Det blir ikke et helt tradisjonelt landsmøte i år. Vi skal nemlig lage landsmøtet sammen med Brisk bakeri. På lørdagen tar vi en buss fra hotellet og over til våre venner i Brisk. Der blir det møte, og i tillegg får vi lunsj, omvisning og smaksprøver! Vi er veldig glade for at vi kan lage dette møtet sammen med Brisk, og for at de åpner dørene for oss! 
 
 
Hva vedtar vi på landsmøtet?
Vedtekter - organisasjonens lover. Det står det viktige ting som alle må forholde seg til.
Budsjett - Hvor mye penger skal NCFU bruke, og på hva?
Handlingsplan - Hva skal NCFU jobbe med? Styret sender ut forslag til handlingsplan i god tid før møtet.
Valg - Hvem skal sitte i styret? Det er det landsmøtet som bestemmer. Kanskje har du lyst? Les mer om dette senere.
 
Hvordan kan vi forberede oss til møtet?
Før møtet sender styret ut alle sine forslag til landsmøtet. Da kan du lese hva styret mener. Men kanskje mener styret ting som ikke er bra? Eller kanskje forslagene deres er mangelfulle? Det er ditt ansvar å sørge for at alt vi vedtar på landsmøtet blir så bra som mulig, sånn at NCFU blir så bra som mulig. Hvis du leser grundig over papirene, og diskuterer dem med ditt lokallag, blir det enklere å påvirke hva NCFU skal jobbe med.
 
Er det noen forslagsfrister?
Du kan foreslå å endre på alle vedtak på landsmøtet. Det eneste du må foreslå på forhånd er endringer i vedtektene. De må du sende inn 14 dager før landsmøtet begynner, altså 17.10.2015
 
Hvor mange kan dra fra hvert lokallag?
Alle lokallagene kan sende så mange de vil, såfremt det er plass der vi skal bo. Ved stor pågang vil vi sørge for å prioritere slik at vi får  mest mulig rettferdig fordeling mellom lokallagene. Men det koster lokallaget penger for hver person dere sender. Så husk å sjekke at dere har penger på konto før dere melder dere på. 
 
Hva koster det?
På landsmøtet i fjor ble det bestemt at det skal settes en pris på 1500 kroner pr. person. Den prisen inkluderer reise, opphold og all mat. Merk det at dette er penger lokallaget skal betale, ikke du selv som privarperson. 
 
Hvor melder vi oss på?
 
Hvor mange stemmer har mitt lokallag?
Stemmerett fordeles etter hvor mange medlemmer det er i hvert lokallag. I henhold til vedtektene er stemmefordelinga basert på medlemstall pr. 10.09.2015. Oversikt over hvor mange delegater hvert lokallag får sende finner du her. 
 
Hvordan kommer vi oss til Ålesund?
For de aller fleste av dere er det mest aktuelt med fly. Pass på å bestille så tidlig som mulig, slik at det ikke blir så dyrt. Dersom reisevei med annen transport enn fly er kortere enn 10 timer tur/retur, må du benytte dette transportalternativet. 
 
Når kan vi reise fra Ålesund?
Vi satser på å være ferdig med møtet klokken 13.00 på søndag. Fra 13.00 er det lunsj. Så etter klokken 13.00 kan du reise når du selv måtte ønske det. Men hvis du vil ha med deg lunsjen burde du altså ikke beregne å dra fra hotellet noe særlig etter 13.30. 
 
Vi gleder oss!
Landsmøtet kommer til å bli veldig hyggelig. Det er nemlig ikke bare møter. Vi skal lære deg hvordan du kan skape masse glutenfri aktivitet i lokallaget ditt der du bor. Også skal vi selvsagt ha det gøy sammen!
 
Dokumenter og sakspapirer
Sakspapirer og dokumenter sendes ut på e-post til alle tillitsvalgte. I tillegg finner du dem her etterhvert som de blir klare. 
Saker til landsstyremøtet:

Påmeldingsskjema