Gå til innhold

Landsmøtet 2014

Publisert mandag 1. september 2014

Hva er landsmøtet?
Landsmøtet er NCFUs høyeste organ. Her bestemmer lokallagene hvem som skal sitte i styret, hva styret skal jobbe med, hvor mange arrangementer NCFU skal ha, og mye mye mer! På landsmøtet er det lokallagene som bestemmer. Her har alle som kommer mulighet til å ta ordet og fremme egne forslag. Har du noe du har lyst til at NCFU skal jobbe med, er dette stedet!
 
Når er landsmøtet? 
Landsmøtet starter fredag 31. oktober klokken 18.00 og slutter søndag 2. november. klokken 14.00
 
Hvor er landsmøtet?
I år er landsmøtet på et konferansehotell i Jondalen som heter Storaas gjestegård. Det er 1,5 time fra Oslo. Vi setter opp egen buss, som vil kjøre fra Gardermoen, via Oslo og til Storaas. Du kan lese mer om Storaas her: http://www.storaas.no/gjestegaard
 
Hva vedtar vi på landsmøtet?
Vedtekter - organisasjonens lover. Det står det viktige ting som alle må forholde seg til.
Budsjett - Hvor mye penger skal NCFU bruke, og på hva?
Handlingsplan - Hva skal NCFU jobbe med? Styret sender ut forslag til handlingsplan i god tid før møtet.
Valg - Hvem skal sitte i styret? Det er det landsmøtet som bestemmer. Kanskje har du lyst? Les mer om dette senere.
 
Hvordan kan vi forberede oss til møtet?
Før møtet sender styret ut alle sine forslag til landsmøtet. Da kan du lese hva styret mener. Men kanskje mener styret ting som ikke er bra? Eller kanskje forslagene deres er mangelfulle? Det er ditt ansvar å sørge for at alt vi vedtar på landsmøtet blir så bra som mulig, sånn at NCFU blir så bra som mulig. Hvis du leser grundig over papirene, og diskuterer dem med ditt lokallag, blir det enklere å påvirke hva NCFU skal jobbe med.
 
Er det noen forslagsfrister?
Du kan foreslå å endre på alle vedtak på landsmøtet. Det eneste du må foreslå på forhånd er endringer i vedtektene. De må du sende inn 14 dager før landsmøtet begynner, altså 17.10.2013
 
Hvor mange kan dra fra hvert lokallag?
Alle lokallagene kan sende så mange de vil, såfremt det er plass der vi skal bo. Ved stor pågang vil vi sørge for å prioritere slik at vi får  mest mulig rettferdig fordeling mellom lokallagene. Men NCFU betaler bare for en person fra hvert lokallag. Vil dere sende mer enn en, må dere betale dette selv. Før dere melder dere på, må dere altså være sikre på at dere har penger til å betale for dere.
 
Hva koster det?
NCFU dekker reise og opphold for inntil en (1) personer fra hvert lokallag. For hver person dere vil sende utover dette, settes det en pris på 2 000 kroner pr. person. Merk deg at dette er penger lokallaget skal betale, ikke du selv som privatperson.
 
Hvor melder vi oss på?
 
Hvor mange stemmer har mitt lokallag?
Stemmerett fordeles etter hvor mange medlemmer det er i hvert lokallag. I henhold til vedtektene er stemmefordelinga basert på medlemstall pr. 01.01.2014. Oversikt over hvor mange stemmer hvert lokallag får, finner du i  2. innkallinga som ble sendt ut til lokallagene den 01.09.2014. Ta kontakt med kontoret dersom du lurer på noe rundt dette. 
 
Hvordan kommer vi oss til Storaas?
Vi setter opp en fellesbuss fra Gardermoen. Den har følgende rute:
 
- Avgang Gardermoen, 15:30
- Oslo Bussterminal, 16:15
- Avgang Drammen, 17:15 
 
Alle skal i utgangspunktet bruke fellesbussen. Det betyr at dere må bestille fly og togbilletter slik at dere rekker å være med på bussen fra de oppsatte tidene. NCFU dekker bare billigste reisevei, og det vil ikke være noe som er billigere for NCFU enn at du reise med denne bussen.
 
Når kan vi reise fra Storaas?
Ingen kan reise fra møtet før vi er ferdige på søndag. Avreise er satt til 14.00. Det gir følgende ankomsttider.
 
- Drammen 15:00
- Oslo Bussterminal, 15:40
- Gardermoen, 16:20
 
Vi gleder oss!
Landsmøtet kommer til å bli veldig hyggelig. Det er nemlig ikke bare møter. Vi skal lære deg hvordan du kan skape masse glutenfri aktivitet i lokallaget ditt der du bor. Også skal vi selvsagt ha det gøy sammen!
 

Påmeldingsskjema