Gå til innhold
IMG_3949

Aktivitet i Trøndelag

Publisert torsdag 7. mars 2013
Første treff for medlemmene i NCFU Trøndelag i år ble arrangert med bakedag lørdag 9. Februar. Både gamle og nye NCFU'ere bakte ni forskjellige bakster, i tillegg til å få med seg film fra fjorårets vinterleir!

Vi var hele ti stykker og fire fra styret som bakte til den store gullmedaljen. Her var det både kjenninger som har vært på flere treff med oss, og noen som nettopp har fått cøliaki og prøver ut baking for første gang. Så det var en god blanding med folk som fungerte veldig bra sammen.

 

Etter en liten presentasjonsrunde og orientering om bakedagen delte vi opp i grupper på 2 eller 3 stykker og alle skulle lage to ting hver. De kom fort i gang med det de skulle gjøre og det var ikke mange spørsmål før de var godt i gang med bakingen.

       

 

Vi satte en rekord i år med hele NI forskjellige bakervarer på få timer. Alle var effektive og jobbet godt, og etter 4 timer kunne vi sette alt på bordet og få en smaksprøve av alt. Med både rundstykker uten kjøkkenmaskin, tomat- og basilikumboller, lapper, minicalzone, fiberbrød, polarbrød, lussekatter, vaniljeboller, kakemenn og gulrotkake på bordet, skulle vi vertfall ikke gå sultne hjem! Mye av dette var også melkefritt!

 

I tillegg til å spise mange gode bakervarer, fikk Ingunn Marie vist en film hun har laget fra vintercampen 2012. Alle fulgte nøye med og mange var interessert å bli med på en sentral leir en gang. De fikk også informasjon om Barteleiren som skal arrangeres siste helga i april og de virket veldig interesserte i å være med på en leir i Trøndelag også!

 

Vi hadde en kjempedag med mange herlige cøliakere og vi håper å se alle sammen igjen på neste treff!

 

Hilsen

Ingunn Marie, leder i Sør-Trøndelag.