Gå til innhold
Allergyshow-2

Allergy and free from show 2014

Publisert fredag 26. september 2014
Av å være medlem av internasjonale cøliakiforeninger på Facebook, får man med seg så mangt. Jeg fikk vite at det skulle arrangeres en stor matmesse i London 4-6 juli 2014. Jeg grep sjansen og reiste over til London. Jeg hadde store forventninger og jeg ble ikke skuffet!

Arrangementet Allergy and Free From show ble avholdt i Kensington Olympia i London, i Grand Hall. De hadde over 200 utstillere og det var ikke bare glutenfritt på agendaen, men over halvparten av alle standene kunne servere og reklamerte for mat som var glutenfri eller allergivennlig. For meg var dette som å ”komme til himmelen”. Jeg som har flere allergier kunne også her smake på mange ting, da mange matvarer i England er allergivennlige. Her var det både mat for cøliakere, vegetarianere, veganere, allergikere, organisk mat, lavkarboprodukter og mye, mye mer. De hadde både pizza, brød, cupcakes, kaker, kokosyoghurt som var supergod, kjeks, ost, sjokolade, godteri, fiskekaker, lasagne og utrolig mye mer! For en cøliaker var dette som en drøm.

 

Jeg kunne spise mye der og det var så utrolig mange produkter jeg aldri har sett før. Gode fiskekaker som ligner på nuggets, cupcakes som selges i butikkene og på ulike bakerier, havregrøt i boks som en bare skal tilsettes kokt vann, mye forskjellig utvalg av kjeks og brød som ikke selges i Norge, bakemixer, paier, snacks, müsli, tortillas, fajitas og pasta. Her kan jeg bare fortsette ut i det lange. Det var så utrolig mye der, at det er vanskelig å huske alt.

 

Dette allergishowet er noe jeg kan anbefale til alle som har lyst å oppleve noe nytt, prøve ut nye produkter og kjøpe med seg hjem. Alt i alt har jeg lært veldig mye av folkene jeg snakket med på allergishowet, og jeg har også spurt veldig fint om produktene deres en gang i fremtiden også kommer til å bli tilgjengelige i Norge, og mange av dem var positive til det. Jeg tror vi har mye å glede oss til i fremtiden, og vi kan nok lære mye av å være med på noe sånt.

 

I dag har jeg prøvd å lage noe som heter Pão de Queijo og som er en ostebolle opprinnelig fra Brasil. Dette var en mix jeg kjøpte på allergyshowet og som jeg har gledet meg til å smake, i og med at jeg har smakt disse i Brasil. De er selvfølgelig naturlig glutenfrie. Og som jeg hadde forventet smakte de akkurat sånn som de smakte i Brasil!