Gå til innhold
Deltakere-nydiahelg

Blogg fra NCFU-kurs!

Publisert tirsdag 29. september 2015
Eirin Adriane Jørgensen har vært på helg for nydiagnostiserte i Trondheim i helga. Det skrev hun om på bloggen sin easybreezyglutenfri.blogg.no. Innlegget kan du også lese her!

I helgen har jeg vært på ett kjempebra kurs arrangert av NCFU! Dette kurset har gjort at jeg absolutt har lyst til å delta på flere NCFU arrangementer! Hvis du enda ikke er medlem kan du melde deg inn her. Følg også NCFU på facebook her!

Kurset og NCFU har mottatt sponsorprodukter fra Allergikost, Semper, Toro (Orkla), Mikalsens bakeri og Rosenborg bakeri. Tusen takk til alle sponsorer!

Vi møtte opp på hotellet på lørdagen og satt i gang med kurs. Første foredrag var en kokk, Svein Magnus Gjønvik som har vært med å skrive en kokebok som heter "Allergi og matintoleranse". Det var ett veldig bra foredrag der han forklarte masse om forskjell mellom allergi og matintoleranse og hvilke forhåndsregler man må ta. Han snakket også mye om matlaging og lure tips og triks for å få gode resultat med glutenfri baking og matlaging.

Kurs med NCFU betyr MYE mat, og det fikk vi først erfare da vi fikk treretters lunsj!

Øverst til høyre er forretten, en salat med spekeskinke og asparges. Nederst til høyre er hovedretten, kveite med rotgrønnsaker og potetmos. Til venstre er desserten, en kokospudding med sjokoladesaus og marengs på toppen. Sinnsykt godt!

 

 

 

 

Kurset fortsatte med foredrag fra en klinisk ernæringsfysiolog som fortalte om ting som er viktige å huske på for ett godt og sunt kosthold, og mulighetene med kosthold når man har cøliaki. Etterpå hadde Lisa Tømmervåg fra NCFU Trøndelag ett foredrag om da hun reiste jorda rundt(!) med cøliaki. Det var veldig spennende å høre hva hun fikk å spise rundt om og hvilke utfordringer hun møtte på. Vi fikk også noen gode tips og triks for hva man burde tenke på når man skal ut og reise!

Vi fikk en innføring i NCFU, hva de står for og hva de gjør. De arrangeres MYE morro rundt om i landet! Sentralt arrangeres det sommerleir og vinterleir hvert år. Vi fikk se videoer og høre historier fra leirene, så nå frister det utrolig mye å melde seg på! Lokalt er det også mye som skjer, følg med og meld deg på.

Det er masse hyggelige folk som venter på å bli kjent med nye NCFUere.

Selvfølgelig dro vi på byvandring i Trondheim. Vi ble delt inn i tre lag og gikk ut i Trondheim by for å finne svarene og utføre oppgavene. Tenk at vi ikke klarte å finne én RBK supporter på en lørdags-ettermiddag! Da vi kom tilbake fra byvandringen var det klart for mer spising. Mikalsen bakeri hadde nemlig sponset en marsipankake! Den var kjempegod og fin ikke minst :)

 

 

 

 

Etter en runde med kake gikk vi opp på rommene for å slappe litt av og gjøre oss klar til neste måltid, nemlig en treretters middag! 

Bildet til venstre er forretten, en god salat med laks. Hovedretten var svinekjøtt med stekte poteter og grønnsaker og en eplesaus med karri.  Til dessert fikk vi brownies med hjemmelaget karamellsaus og kaffe-is med sjokoladebiter!

 

 

 

 

 

På søndag var det klart for bakekurs! Vi ble kjørt til Hoeggen skole og satte i gang med bakingen. Vi lagde så mye godt! Nordlanslefser, ambrosiabrød, havrekjeks, horn med ost og skinke, vaniljeboller, kanelsnurrer, pizza, bondebrød, focaccia og vafler både med og uten melk.

Masse fine produkter fra blant annet Semper og Toro.(Bilde som heter bakekurs produkter)

 

Eirin Adriane Jørgensen

Følg bloggen for flere bilder og flere innlegg!

 

Resultatet av gjærbaksten på bakekurset.

Posene som henger på stolene inneholdt flere fine produkter fra allergikost