Gå til innhold
Coop-polser-uten-gluten1

Coop-pølser for alle

Publisert fredag 23. november 2012
Alle Coop-pølser er nå garantert uten gluten og melk. Pølseoppskriftene er ikke endret, men pølsene blir produsert i egne produksjonsanlegg som aldri eksponeres for melk og gluten.

Coop har lagt om om pølseproduksjonen til rene produksjonsanlegg. Dermed er alle pølser under Coops egne merker Coop og Coop Smak Forskjellen nå 100 prosent fri for melk og gluten. For å markere omleggingen blir pølsene merket med "Mat UTEN".

- Pølser er et viktig innslag i det norske hverdagsmåltidet. Derfor er det naturlig for oss at pølser er bøant de første varegruppene vi gjør helt fri for allergener. Hos oss skal kundene kunne handle til alle i familien, og vi vil gi dem en enklere hverdag, sier disponent for egne merkevarer Hege Berg-Knutsen i Coop Norge Handel.

Norsk cøliakiforenings ungdom er strålende fornøyd med at cøliakere nå kan handle både julepølse og vårens grillpølser på Coop, vel vitende om at pølsene ikke inneholder gluten. De siste årene har stadig flere av de store matvarekjedene forbedret sitt utvalg av glutenfrie produkter.

- Dette er veldig gode nyheter! Nå gleder jeg meg bare enda mer til våren, glutenfrie pølser og vårsol i parken blir herlig. Men det er viktig at de ikke gir seg med dette, det er fortsatt nødvendig med flere glutenfrie varer i butikkhyllene, sier Synne Rødø, leder i Norsk cøliakiforenings ungdom.