Gå til innhold
IMG_1539

CYE konferanse 2015

Publisert torsdag 17. september 2015
Få med deg siste nytt fra CYE, den europeiske ungdomsorganisasjonen for cøliakere, og les om hvem de er og hva de gjør!

Helgen 9 -13. september var fungerende leder, Sondre Berg Kristensen og Ada Amalie Abrahamsen fra sentralstyret på Coeliac Youth of Europe (CYE) konferanse i Dublin, Irland.

Siden ingen av oss hadde deltatt på konferansen før, viste vi ikke helt hva vi kunne forvente oss, men alt i alt var det en veldig vellykket og lærerik helg.

Det å få et lite innblikk i hvordan de andre foreningene jobber var nok det som gjorde størst inntrykk på oss. Forskjellene mellom landene er store, og det er fortsatt ting vi kan jobbe med for å bli en enda bedre organisasjon. Helgen besto av flere forskjellige workshops som omhandlet ulike problemstillinger de forskjellige landene hadde,  masse sosiale aktiviteter, og ikke minst mye god glutenfri mat.

 

Hva er CYE?

CYE er ungdomsgruppen til AOECS, som står for Association of European Coeliac Societies, som er en uavhengig non-profit paraplyorganisasjon bestående av 27 cøliakiforeninger i Europa. Spredt over hele Europa møtes CYE representanter hverandre på en årlig konferanse. CYE fungerer som et internasjonalt forum hvor man kan utveksle kunnskap, og hvor man kan arbeide sammen for en bedre hverdag for cøliakere. CYE består av et styre på tre stykker, hvor stillingstittlene er ”General coordinator”, ”Financial manager” og ”Project manager”. Nytt styre i CYE blir valgt hvert 2. år, og man kan kun være en i styre fra hvert land.

 

Hva skjer i CYE 2015-2016?

TravelNet: CYE velger alltid et årlig prosjekt, og for året 2015-2016 skal dette være å oppdatere informasjonen under «TravelNet» på nettsiden. «TravelNet» er en side med informasjon om glutenfrie tilbud rundt om i hele Europa, noe som kan være veldig nyttig for cøliakere som skal ut å reise.

 

Beat the Wheat: CYE har bestemt å fortsette med å gi ut tre utgaver årlig av det digitale magasinet «Beat the Wheat» som man kan finne gratis på nettsiden.

 

Sommerleir: Hvert år arrangerer CYE en internasjonal sommerleir. Nå i 2015 var denne leiren på Malta, og sommeren 2016 vil leiren finne sted på Kypros. Spania ble valgt til arrangør av sommerleiren som skal være i 2017.

 

Sjekk gjerne ut nettsiden til CYE for mer informasjon om hva som skjer rundt i Europa.

www.cyeweb.eu