Gå til innhold
sondre21

Engasjer deg i NCFU!

Publisert tirsdag 1. april 2014
Er du usikker på om du vil bli medlem i NCFU eller engasjere deg i et av våre lokallag? Nestleder Sondre Berg Kristensen skriver om alle de fantastiske opplevelsene som venter deg i organisasjonen vår.

Å være engasjert i foreningen NCFU er; «Fantastisk, livsendrende, lærerikt, spennende, givende, inspirerende, styrker selvtilliten og viktigst av alt får man venner for livet.» Det finnes nesten ikke grenser for hvor mye positivt de aktive og fantastiske medlemmene i NCFU har å si om foreningen vår, og det er vi veldig stolte av. Bli med du også?!

 

NCFU jobber for at det skal være så enkelt som mulig å være ung med cøliaki. Hvert år arrangerer frivillige, aktive og fantastiske ungdommer med cøliaki flere ulike arrangementer både lokalt og nasjonalt. Disse arrangementene har du som er medlem i NCFU, mulighet til å bli med på. Ved å delta og engasjere seg i et lokallag får du en unik mulighet til å treffe andre cøliakere i ditt nærområde. Det er nettopp dette som er en av kjerneverdiene i NCFU, det sosiale. Du får muligheten til å utveksle erfaringer med andre cøliakere som er på din alder og mest sannsynlig møter på akkurat de samme utfordringene som deg selv i den glutenfrie hverdagen. Det er veldig lærerikt og givende for deg selv og andre. Skeptisismen ved dette å bli med på treff er på mange måter forståelig. Mange er usikre og redde for å dra på treff første gangen, fordi det høres kleint ut. Men sannheten er alle som drar på treff aldri angrer, de angrer heller på at de ikke dro før! På treff er det helt normale ungdommer som møtes, er sosiale og koser seg, og når man i tillegg kan lære litt så er det vel ingenting som kan stoppe en?

 

Hvordan engasjere seg?

Hvis du har lyst til å bli med å engasjere deg i NCFU, få venner for livet, lære, ha det gøy og utfordre deg selv litt, gå til www.NCFU.no og finn ditt fylke. Her kan du  ta kontakt med lokallagslederen i ditt fylke via mail eller telefon. Mange av lokallagene har også facebook-grupper, her blir alt av informasjon om treff og lignende postet. Navnet på facebook-gruppen for ditt lokallag består som oftest av NCFU etterfulgt av fylket, for eksempel «NCFU Agder» eller «NCFU Hordaland» osv. Det er også selvfølgelig mulig å møte rett opp på treff arrangert i ditt fylke eller på en av de nasjonale leirene.

Uten alle de fantastiske medlemmene som engasjerer seg i foreningen hadde ikke NCFU eksistert, og vi har lyst på enda flere! Bli med!

 

Noen av de engasjerte medlemmene i NCFU har blitt spurt om de kunne beskrive hvordan det er å være engasjert i NCFU med ett ord. Alle svarte mer eller mindre som dette; «med kun ET ord?!» eller så svarte de med i underkant av 100 ord om alt det positive med NCFU. Her er det trukket ut noen av kommentarene:

  • «Livsendrende» – Torkil Rasmussen
  • «Det er gledelig, fint, lærerikt og fantastisk å være med i NCFU.» – Thea Rosseland Nicolaysen
  • «Man får venner for livet» – Benedikte Bakkeby Øverli
  • «NCFU for meg er spennende, inspirerende, lærerikt og man får venner for livet» – Ingunn Marie Wenneck
  • «Lærerikt, gøy og styrkende for selvtilliten» – Erlend Toftegaard
  • «Når du tar deg et verv i NCFU finner du ut hva du er god til!» - Vegard Jensrud
  • «Å engasjere meg i NCFU er et av de beste valgene jeg har gjort i hele mitt liv» - Sondre Berg Kristensen
  • «Utrolig lærerikt, morsomt, hyggelig, koselig, bra for kropp og sjel» Geir Boman Rinde
  • «Man føler at man gjør noe som er viktig og bra for andre, livet hadde ikke vært det sammen uten cøliaki og NCFU» Rikke Connolly