Gå til innhold
img_4474

Helgen for nydiagnostiserte var en suksess!

Publisert tirsdag 4. oktober 2016
Årets kurshelg for nydiagnostiserte i Oslo var en kjempesuksess, med flere påmeldte enn vi hadde håpet på.

Helgen 01.-02. oktober arrangerte vi helg for nydiagnostiserte for tredje gang. Denne gangen var vi på Scandic hotell Victoria i Oslo sentrum. Vi var til sammen 23 stykker, hvor de fleste hadde fått cøliaki diagnosen det siste året. Helgen hadde et tett faglig program, med et fokus på det å være ny med cøliaki.

pa010013Tidligere leder av NCFU, Bjørn Boman Rinde åpnet helgen med et inspirerende foredrag om cøliaki og livsglede. Vi var også så heldige at Dr. Vikas Sarna som er lege og «cøliaki ekspert» kom å snakket for oss om det mest grunnleggende medisinske aspektet ved cøliaki. Vi hadde fått sponset masse godt i fra Baker Hansen, så vi hadde nok av glutenfrie boller og kjeks til å kose oss med i pausene.

pa010023Til å snakke om cøliaki og kosthold så fikk vi besøk av Ida Marie Pedersen som jobber som høyskolelektor i ernæring. Det var veldig inspirerende, og vi fikk masse gode tips til hvordan vi kan spise både sunt, enkelt og glutenfritt. Line Sofie fra sentralstyret hadde dagens siste foredrag, hvor hun snakket om det å være nydiagnostisert og hvorfor man bør engasjere seg i NCFU. Etter en lang dag inne var det på høy tid å komme seg ut i hovedstadens gater. Thea som sitter i lokallags styret i Oslo/Akershus hadde laget en rebus i Oslo sentrum som vi alle fikk bryne oss på. Konkurranse instinktet slo inn for fullt hos noen. Dagen ble avsluttet med en tre-retters middag på hotellet, og noen runder med kortspill i baren.

Søndags morgen var det tid for bakekurs. Vi var så heldige at vi hadde med oss Trine Davidsen som har lang erfaring som bakeleder i NCF. Alle fikk prøve seg på forskjellige ting, og resultatet ble en hel haug av mat. Oreokake, tacolefser, horn, mini calzone, nordlandslefser, kanelsnurrer, browniekjeks, havrekuler og vaniljeboller var bare noe av det vi laget. Jeg er sikker på at alle dro hjem fra bakekurset litt for mette, og med masse godt til å ha med på hjemreisen.

Tusen takk for en kjempefin helg!

-Ada Amalie

 

pa010012

pa020036

pa010010

1pa020093

pa020041

pa020067

pa020077

pa020061

pa020080