Gå til innhold
NCFU-More-og-Romsdal (554x553)

Stor aktivitet i Møre og Romsdal!

Publisert torsdag 18. september 2014
Møre og Romsdal har kommet i kontakt med mange som lever glutenfritt på Matfestivalen i Ålesund. De delte ut vareprøver og vervet nye medlemmer. 15. oktober arrangerer lokallaget årsmøte på Baronen Bowling i Ålesund.

27.-30. august var det matfestival i Ålesund. Vi i NCFU Møre og Romsdal har tidligere sett at det har vært lite fokus på glutenfritt på matfestivalen. Utstillerne har sjeldent hatt noe glutenfritt som de besøkende har kunnet smake på og de har også hatt lite kunnskap når man har spurt om glutenfrie produkter. Vi tok kontakt med matfestivalen på mail, for å høre om det var mulig at vi i cøliakiforeningen fikk stå på stand. I samarbeid med NCF Møre og Romsdal rigget vi oss opp i bytunellen i Ålesund. Vi hadde blitt sponset med vareprøver fra Jonassen & co, Meny Lerstad og Brisk bakeri. Vi delte ut vareprøver til de som levde glutenfritt og kom til oss på standen vår. Forventningene til antall besøkende var ikke så store, men for hver som passerte hørte vi stadig vekk folk si ”Glutenfritt ja, det er slik som han har” eller ”Glutenfritt det er sånn som ho har”. Det kom også mange bort til oss, noen levde glutenfritt på grunn av diett, noen hadde en diagnose som krevde at de levde glutenfritt og noen hadde nær familie med cøliaki. Det var også en del nydiagnostiserte som kom innom. Enkelte kom bortom undrende og sa ”nei, fins det ei forening også? Da må jeg melde meg inn”. Responsen var overveldende og foreningen fikk mange nye medlemmer, som vi håper å se igjen på våre arrangement utover høsten og våren!

 

Vi i NCFU Møre og Romsdal skal ha årsmøte på Baronen bowling i Ålesund, den 15. Oktober klokken 18. Se på vår facebook side ”Glutenfri guide for Møre og Romsdal” eller sjekk mailen din for mer informasjon. Påmelding til Line på 93010715, eller mail [email protected]  innen 8. Oktober.