Gå til innhold

Om reiseutjevning

Publisert fredag 6. mai 2011

Vanskelig geografi

Norge er et langstrakt land. Store avstander, fjell, sjø og fjorder gjør at reising fort blir dyrt. For at alle skal ha mulighet til å delta på NCFUs arrangementer, dekker NCFU deler av dine reiseutgifter gjennom en reiseutjevningsordning. 

Tanken er denne

De som bor nært arrangementene betaler lite for å reise dit. Mens de som bor langt unna må betale mye. Men alle medlemmer av NCFU er like mye verdt, og burde derfor ha muligheten til å komme seg på leir. 

Maksgrense

Derfor er det en maksgrense for hvor mye det skal koste å reise på sommerleir, vinterleir og høsthelgen 18+. Den er for tiden på 500 kroner. La oss se på hvordan reisekostnadene for et arrangement på østlandet kan se ut for en fra Alta, og en fra Oslo.

Forskjell i pris, Alta og Oslo

Alta   Oslo  
Fly, tur retur 1700,- Tog, tur retur 339,-
Tog, tur retur 550,- Buss 50,-
Bus til flyplass, tur retur 449,-    
Sum 2699.- Sum 389,-

 

Aldri mer enn 500!

Som vi ser blir det fort dyrt. Men siden NCFU dekker all reise over 500 kroner, slipper deltakeren fra Alta å betale mer enn 500 kroner. Deltakeren fra Oslo derimot, må betale hele reisen sin selv. Men så er jo det bare 389 kroner!

Reiserefusjon fra Alta:   Reiserefusjon fra Oslo  
Sum 2699,- Sum 389,-
-Egenandel 500,- - Egenandel 500,-
=Refusjon fra NCFU 2199,- =Refusjon fra NCFU 0,-

 

Om bruk av egen bil

I noen tilfeller kan det billigste være om man bruker egen bil til arrangementer. Spesielt hvis man kan være flere i bilen. Men for å få kjøregodtgjørelse fra NCFU, må du gjøre en avtale med oss i forkant av arrangementet. Send oss en e-post på [email protected]. Vi lover raskt svar! Si gjerne noe om hvor du kjører fra, hvor mange dere evt. tenker å være i bilen osv. 

Retningslinjer

Til høyre på denne siden finner du retningslinjer for reiserefusjon. Les alltid disse før du bestiller og legger ut på tur på vegne av NCFU. Brudd på retningslinjene kan medføre i redusert reiserefusjon fra oss. 

Kommer du?

Med reiseutjevningsordninga kan vi være helt sikre på at vi har gjort alt vi kan for å sikre at alle i hele landet kan være med på leir. Kommer du?