Hei dere! Jeg heter Linn-Maria og er en ekstremt matglad cøliaker. Selv om jeg ble diagnostisert med cøliaki som 8-åring, har jeg alltid engasjert meg i gode matopplevelser både inn- og utomhus. Jeg vokste opp med en far som lager tre retters hver helg, ofte laget på fisk som svømte noen timer tidligere i Lyngenfjorden, noe som selvfølgelig satte en høy standard for mine forventninger da jeg flytta for meg selv. Matinteressen har blitt en stor hobby for meg gjennom årene, og etter noen år i Oslo blitt en større og større prioritering for meg og samboer. Vi er litt for flinke til å date, men unnskylder det med at det er en felles hobby som vi også lærer av. 

Som cøliaker er det derimot ikke alltid like lett eller fristende å skulle teste nye steder og retter, men min opplevelse er likevel at det finnes så mye bra glutenfritt der ute, selv på steder der du kanskje ikke forventet det. Derfor vil jeg i denne spalten dele egne opplevelser rundt om i Oslo (og kanskje også på reisefot i blant), og gi flere cøliakere lysten på å teste noe nytt! Det er nemlig ingenting som er bedre enn en god matopplevelse, synes jeg. 

Campo De Fiori

Vi starter på en ganske kjent, veldig koselig italiensk restaurant på Majorstua. Campo De Fiori skilter med å være autentisk italiensk, og servitørene matcher det utsagnet godt. Dette har blitt et slags stamsted for meg og samboer når nøden for god italiensk melder seg, og vi har aldri blitt skuffa over kvaliteten på matopplevelsen her. Kjøkkenet er spesialisert i romersk matlaging, og spesielt pastarettene “Gricia de Campo” og “Amatriciana” tar oss til Roma for en liten stund. De har glutenfri pasta så klart, men det er pizzaen her som virkelig skiller seg ut. Det er en av de, om ikke den beste glutenfrie pizzabunnen jeg har smakt. Menyen er også veldig godt merket med allergener, og servitørene virker kunnskapsrike i tillegg til å være utrolig hyggelige. Stemningen er avslappet, og overraskende intim i forhold til størrelsen på restauranten. 

Nå på våren har de åpnet uteserveringen sin nederst i Bogstadveien, perfekt for “people watching” mens du hiver innpå en nydelig glutenfri pizza. 

alt

(PS: De tar 1495 for pizza med ananas på. Så her tuller de ikke med det italienske kjøkkenet for å si det sånn)

Glutenfritt utvalg: Pizza, pasta, risotto, desserter

Prisklasse: 295- 435 kr for pizza/pasta/hovedrett

Verdt å nevne: God service og autentisk italiensk stemning

Vurdering: 4/6

alt