Bare et steinkast fra de myldrende gatene rundt Solli kommer man til en skjermet bakgård med sin helt egen atmosfære. Her ligger nemlig Corrals første restaurant, et testament til det harde arbeidet gründer Ole Victor har lagt ned de siste årene. Ingenting her er tilfeldig- alle detaljene er nøye gjennomtenkt av gründeren selv, fra egendesignede bord til unike dekorobjekter hentet inn fra Mexico. Den gode stemningen er til å ta og føle på fra man kommer inn døren, med Ole Victor lent over bardisken i en samtale med de ansatte. Vi blir bydd på drikke og setter oss på uteserveringen sammen.
Ole Victor henter frem menyen, og vi følger selvfølgelig ekspertens råd til utvalg og toppinger. De velkjente birria tacoene som startet alt er et soleklart valg, noe både vi og store deler av Oslos befolkning har spist mye av de siste årene. I tillegg får vi teste kylling og mole taco, tortilla chips og noen anbefalte toppinger- fetaost, sylta rødløk og guacamole. Alt naturlig glutenfritt. Mens vi venter på tacoene får vi servert noen helt nydelige margeritaer. Hvis du liker spice så må du teste deres spicy margerita “El Fuego”! Over gode drinker og snacks begynner Ole Victor å fortelle om hvordan det hele startet.
“Da jeg åpnet den første food trucken på Grønland så var det bare meg”, forteller han. Det ble mange lange dager, lite søvn og kun tacos til middag over en lengre periode. Men da foodtrucken først åpnet ballet det på seg i en utrolig fart. Matinteresserte fikk snusen i den nyåpnede taco-trucken med autentiske birria tacos, og allerede to uker etter åpningen fikk han besøk av Avisa Oslo.
“Dagen etter møtte jeg på en kø som gikk rundt bygningen på vei til jobb. Og så måtte jeg spørre disse menneskene da: Hvor er det dere skal? Så skulle de til Corrals! Den dagen solgte jeg helt ut før stenging, og måtte jobbe hele natta for å preppe mat til resten av uka. Dette var en torsdag, og jeg skulle jo selge tacoer fredag og lørdag også!”
Mye har endret seg på de to årene siden da, og Corrals har gått fra én foodtruck med én ansatt, til 20 ansatte, to foodtrucks og én restaurant. Og mer skal det bli. Ole Victor røper under intervjuet at de planlegger to nyåpninger dette året, og krysser fylkesgrenser for første gang med en av disse. Nemlig som en del av Askers nye mathall!
“Folk har lyst på nye, autentiske opplevelser. De ønsker seg restauranter som er knallgode på det de gjør, og å få stor variasjon fra sted til sted. Oslo får mer og mer av disse type plassene nå og vi ser jo at det er populært! Så det blir veldig gøy å kunne gi et slikt tilbud i Asker også.”
Jeg må selvfølgelig høre mer om det glutenfrie tilbudet. Som cøliaker forteller jeg at det er sjelden vare at man får servert hovedattraksjonen akkurat slik den er, hvor ingen tilpasninger er nødvendig for å gjøre måltidet glutenfritt. For første gang på lenge får vi smake noe akkurat slik det er ment å smake- akkurat slik de som tåler gluten får det servert!
Mye meksikansk mat er naturlig glutenfritt, så selv om jeg ikke hadde planlagt å være en glutenfri restaurant, så ble det det! Jeg har fått utrolig mye spørsmål om det er glutenfritt opp igjennom, så vi ser klart at det er stor etterspørsel.
Vi blir enige om at god mat handler om ordentlig gode råvarer og rene smaker. Det handler om å legge inn tiden det krever for å få smakene til å sitte. Da de skulle åpne restauranten på Solli satte Ole Victor av flere timer i uken til å teste ulike retter for å utvide menyen. Alt er laget fra bunnen av, til og med ingrediensene i drinkene, både med og uten alkohol.
“Blir du noen gang lei av å spise taco?” spør jeg. “Nei, det blir jeg ikke. Jeg har sikkert spist taco 3-4 ganger i uka så lenge jeg kan huske. Det funker alltid!”
Etter å ha fått en autentisk meksikansk taco-opplevelse, helt glutenfri, må jeg virkelig si meg enig. Smakene sitter som et skudd. Du får en helt fantastisk base i tacoene, som du kan variere som du ønsker med ulike toppinger og hjemmelagde salsaer (eller spise som de er, for det er mer enn nok futt i disse i seg selv!). Allerede dagen etter besøket mitt på Corrals drømmer jeg meg tilbake. Man kan virkelig merke kjærligheten og lidenskapen som ligger bak. Maten, drikken, interiøret og til og med restaurantens arkitektur er et resultat av Ole Victors idéer og arbeid. Alle, både vi som trenger glutenfritt og de som kan spise alt, bør virkelig gjøre Corrals til et av sine stamsteder. Det skal i alle fall jeg!
Glutenfritt utvalg: Her får du stjerna av showet akkurat slik den skal være. Store deler av menyen er naturlig glutenfri.
Prisklasse: 3 tacos koster 185 kr. Her blir du mett for 2-300 kr!
Verdt å nevne: Skikkelig gode priser og nydelig mat. Her har jeg virkelig ingenting å kritisere.
Vurdering: 6/6