Hei folkens! Velkommen tilbake til min restaurantspalte, hvor jeg tipser dere om hvor du finner de beste glutenfrie matopplevelsene i Oslo!
Denne gangen tar jeg dere med på Le Benjamin, en fransk bauta som alltid leverer til forventningene. Første gang vi spiste her var etter å ha binge-watchet Truls à la Hellstrøm gjennom hele korona-karantenetiden, og da vi endelig kunne teste restauranten som Hellstrøm roset så opp i programmet ble vi virkelig ikke skuffet. Det var helt klart den beste restaurantopplevelsen vi har hatt i Oslo, og etter flere år med mange ulike opplevelser har de faktisk beholdt 1. plassen hos oss.
Vi går som vanlig for dagens 3-retters, hvor jeg (som alltid) spør om det er mulig å tilrettelegge denne glutenfri. Akkurat denne dagen spør jeg om det er mulig å få tartaren til forrett istedenfor dagens, fordi jeg også er på et mission for å finne Oslos beste tartar om dagen. Før forrettene kommer får vi brød og smør til bordet, hvor det glutenfrie alternativet er hjemmelaget knekkebrød. Jeg får alltid eget smør til knekkebrødet, og som oftest er resten av bordet misunnelige på meg som får masse (godt) knekkebrød og smør for meg selv. Dagens forrett er en Chevré bavarois, som jeg fikk bekreftet fra samboer at var veldig god og frisk, og tartaren hadde nydelige, klassiske smaker. De sier også ifra om at retten min er glutenfri når de serverer, og som dere med cøliaki vet er det så deilig når man slipper å spørre flere ganger selv.
Til hovedrett i dagens 3-retters kan man alltid velge mellom kjøtt og fisk. I dag har de kanin på menyen, som vi aldri har smakt før og gleder oss til å teste. Denne serveres med en sennepssaus, nypotet og petit pois. Kjøttet er mørt og har utrolig god smak, og hele retten er naturlig glutenfri. Dette er ofte tilfelle med hovedrettene, men dersom noen elementer i retten har gluten er de alltid veldig flinke til å erstatte det med noe glutenfritt.
Dessertene har derimot ofte gluten i seg, men en av dessertene Le Benjamin er mest kjente for er naturlig glutenfri, og det er denne jeg pleier å få som erstatning. Da er det selvfølgelig den hjemmelagde krokanisen jeg snakker om! Samboer er alltid sjalu når jeg får denne, og han måtte selv be om å få denne istedenfor dagens dessert i dag. Denne isen alene er verdt turen!
Servicen her er jevnt over veldig bra, med kunnskapsrikt personale og “ja”-innstilling til alt man spør om. Her er de opptatt av at de glutenfrie alternativene skal være like gode som de vanlige, og jeg har blant annet flere ganger fått friterte forretter i glutenfritt format (og blitt forsikret om at dette er fritert separat). Selvfølgelig har de også fantastiske franske viner i ulike prisklasser. Her får man en skikkelig bra fransk opplevelse!
Glutenfritt utvalg: Det meste på menyen kan tilpasses, med unntak av deigbaserte retter.
Prisklasse: Dagens 3-retters 795 kr. Hovedretter: 345-535 kr.
Verdt å nevne: Fantastisk mat, super glutenfri tilrettelegging
Vurdering: 6/6