Gå til hovedinnhold

Kunnskap, mestring og opplevelser for livet!

Norsk Cøliakiforenings Ungdom (NCFU) arbeider for at det skal være så enkelt som mulig å være ung med cøliaki. Gjennom lærerike kurs, uforglemmelige opplevelser og nye matopplevelser vil du ikke lenger føle at cøliaki er en begrensning.

Forsvaret bilde

Cøliaki i Forsvaret

Det er mange som lurer på hvordan det er å ha cøliaki i førstegangstjenesten. Derfor har NCFUs redaksjon intervjuet Rowdy (23), som har god erfaring i Forsvaret. Les mer om hans erfaringer med cøliaki i Forsvaret og hvordan du kan sikre deg å få ivaretatt dine behov.

Student bilde

Glutenfritt studentliv!

Å flytte til en ny by for å studere kan være skremmende nok i seg selv, men for en med cøliaki kan det å bo i store kollektiv også by på utfordringer. En som deler sine erfaringer er Ida (24), en erfaren student som er vegetarianer i tillegg til å ha cøliaki. Les artikkelen fra NCFUs medlemssider!

Fordeler med å bli medlem av NCFU

  • Bli med på lokale treff over hele landet
  • Få organisasjonserfaring og lær om politisk påvirkning
  • Motta medlemsbladet GlutenFRI rett hjem i postkassa
  • Bli med på populære nasjonale arrangementer, som vinterleir og sommerleir
  • Tilgang til fysiske og digitale matlagingskurs og skoleringer
  • Tilgang til nyttig informasjon og oversettelseskort
Jeg vil melde meg inn!

Erfaringer fra medlemmer

Tonje Tafjord

Det beste med NCFU for meg er å kunne dele matopplevelser med mennesker i samme situasjon. Jeg fått mange gode vennskap, spist mye god mat og lært meg å bli trygg og at man ikke skal føle seg til bry!

– Tonje Tafjord
KAthrine Ottesen 2

Som lokallagsleder i NCFU lærer jeg mye om det å være leder, organisasjonens egenskaper og kommunikasjon. Det er fint å ha en arena der man kan dele erfaringer med hverandre og ha det gøy sammen!

– Kathrine Ottesen
 DSC8946

NCFU er for meg gode vennskap og utveksling av verdifull erfaring, mange fine opplevelser og spennende aktiviteter. I tillegg til å kunne spise alt som blir servert uten å tenke på noe!

– Amalie Henrichsen
Ane Brovold

Jeg vil heller ha cøliaki og ha fått møte de folkene jeg har gjennom NCFU, enn å ikke ha det. NCFU har gitt meg venner, erfaring og følelse av samhold som jeg ikke hadde fått noe annet sted!

– Ane Brovold
 DSC9062

Hva gjør vi i NCFU?

Noe av det viktigste NCFU gjør er å legge til rette for sosiale og uformelle møteplasser - både lokalt og nasjonalt - der våre medlemmer kan drive erfaringsutveksling, øke kunnskapen om egen diagnose og oppleve mestring. Etter å ha holdt på med dette i over ett tiår, vet vi at dette fungerer! I NCFU vil du tilegne deg ny kunnskap, være med på spennende og uforglemmelige opplevelser og få venner for livet. 

 

Gjennom et medlemskap i NCFU vil du se at det å ha cøliaki kan være veldig enkelt!

Ta en titt på vår Instagram!

Er du tillitsvalgt i lokallaget ditt? Da bør du bli med på orgsem i Kongsberg 14.-16. april!

Her kan du lære masse nytt, treffe gamle og nye venner og bli med på å bygge NCFU kulere og bedre🤩

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon!

– NCFU

Ønsker du å lære mer om cøliakidiagnosen og hvordan du skal mestre cøliaki-gamet? Bli med på Glutenfri på 1-2-3 i Trondheim!

Se mer info under kommende arrangementer på våre nettsider🤩

– NCFU

Forrige uke deltok Simen og Karoline fra sentralstyret på LNU sitt Trygg-kurs🤩 Slik sørger vi for at alle skal ha det så bra som mulig på våre treff!

– NCFU

Tusen takk for året som har gått!💚 Vi er så glade for at vi har hatt et nesten vanlig år igjen, slik at vi kunne få se dere på fine treff i lokallaga og på sommerleir.🫶🏻 I år har vi fått til mye, vi har fått cøliaki på agendaen til politikere, vi har fått fine nye nettsider, samt medlemssider og jobbet hardt for å gi våre medlemmer ett godt tilbud både digitalt og fysisk. Neste år håper vi å få arrangert flere treff utenfor de store byene og få utdannet flere bakeledere🤩 vi gleder oss til 2023 med dere!💚

– NCFU

Henrik har vært i styret i mange år, og bidratt på en helt fantastisk måte!💚 Alt fra å arrangere store treff, være nestleder og bidra organisatorisk til å skrive flotte leserinnlegg og lede politisk utvalg. Tusen takk for alt du har gjort for NCFU, og lykke til på din glutenfrie reise til Tyskland🫶🏻

– NCFU

Superstjerna fra Vestfold har en utrolig stå-på-vilje og har jobbet hardt i to år for å arrangere fine treff for våre medlemmer.💚 Vi kommer til å savne ditt engasjement og positivitet i styret, men gleder oss over at vi kommer til å se deg på vinterleir og andre kule treff!🫶🏻

– NCFU

Tusen takk for innsatsen din for organisasjonen de siste to årene💚 Ditt smittende humør og engasjement har gjort vervet og samarbeid til en lek. Vi setter stor pris på deg, og vi er glade for å ha en så dyktig NCFU´er i helsevesenet. Vi håper å se deg mye fremover. Du er topp!🫶🏻

– NCFU

UNG er nå på vei i posten!🫶🏻 Denne utgaven handler om likepersoner, du får en god pepperkakeoppsrift og det er mulig å vinne en Golden ticket til vinterleir. Denne utgaven vil du ikke gå glipp av❄️

– NCFU

Vi gleder oss til jul og julebakst! 🎅🏼 Derfor ønsker vi sammen med dere å gjennomføre et digitalt julebakekurs 4.desember!💚 Her vil du få et oppskriftshefte med 8 oppskrifter, hvor du skal velge en eller to du ønsker å lage! Vi skal bake dette sammen digitalt, mens du står hjemme på ditt eget kjøkken! 🤩 Mer informasjon og påmelding finner du på ncfu.no!

– NCFU

Søndag 30 oktober arranger vi årsmøte i Agder NCFU🤩

Det blir pizza, curling og valg av nytt styre!

Se mer info og meld deg på på våre nettsider!
ncfu.no/arrangementer/curling—pizza—arsmote

– NCFU

Sjekk ut NCF sine nett og bakekurs i dag!🤩

ncf.no/kurs?type=bakekurs

– NCFU

*Ikke reklame*
🍪Dumle cookies🍪
Alltids gøy med en glutenfri nyhet på markedet
⭐Rating 4/5 ⭐
💰55kr på Meny 💰

➕Myk Kjeks med mye smak, ikke tørr, tydelig smak av karamell/Dumle og havre. Veldig god, og blir bare bedre og bedre for hvær bit, definitivt gjenkjøp!

➖ Skulle gjerne ønske at det var større biter av toffee og sjokolade
kjedelig farge. Bare 6 kjekser I pakken

– NCFU

I dag kom statsbudsjettet som viser at regjeringen beholder de usosiale kuttene i grunnstønaden fra sine forgjengere.😕 Vi hadde håpet på mer. Å gjøre det mulig for alle å spise mettende og næringsrik mat, starter med at alle må ha råd til maten❗️

– NCFU

Nå er det snart tid for landsmøtet💚 Dette blir en veldig bra helg med mye kjekt og spennende innhold! Det er fortsatt mulig å melde seg på! Mer info og påmelding finner du på ncfu.no😊

– NCFU

Vil du bli vår nye generalsekretær? Som generalsekretær har man hovedansvar for det organisatoriske arbeidet, i tillegg til å lede arbeidet i vårt sekretariat. Stillingen er en 100% stilling💚

Les mer om stillingen her: https://www.finn.no/275534454

– NCFU

Vi har fått en ny ansatt på kontoret! Dette er Mathias, og her forteller han litt om seg selv!💚
Er 21 år gammel og bor i Oslo der jeg og studerer statsvitenskap. Jeg er glad i film, friluftsliv og reising. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med arbeidet i NCFU og ønsker å jobbe for at vi setter likepersoner på dagsorden.

– NCFU